X

logo 

Lezing: Advocate van de Aarde - Polly Higgins

terug

Polly Higgins heeft als missie ecocide - de grootschalige vernietiging of beschadiging van ecosystemen - als vijfde internationale misdaad tegen de vrede op te nemen in het Statuut van Rome, naast genocide, misdaden van agressie, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Tijdens deze avond gaan we in gesprek met Polly over wat ecocide is en wat er nodig is om haar missie te volbrengen. De lezing is Engelstalig. De avond wordt gepresenteerd door Deborah Post. Zij zal Polly interviewen en vragen uit het publiek vertalen en begeleiden.

 

 

Polly Higgins heeft als missie ecocide - de grootschalige vernietiging of beschadiging van ecosystemen - als vijfde internationale misdaad tegen de vrede op te nemen in het Statuut van Rome, naast genocide, misdaden van agressie, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Tijdens deze avond gaan we in gesprek met Polly over wat ecocide is en wat er nodig is om haar missie te volbrengen. De lezing is Engelstalig. De avond wordt gepresenteerd door Deborah Post. Zij zal Polly interviewen en vragen uit het publiek vertalen en begeleiden. Het Statuut van Rome is het oprichtingsverdrag van het Internationaal Strafhof in Den Haag en heeft voorrang op nationale wetgeving en op internationale verdragen. Met de komst van deze wetgeving kunnen politieke leiders of bestuurders van multinationals wettelijk verantwoordelijk worden gehouden voor de destructie van natuurlijke leefgebieden waar het leven op aarde van afhankelijk is. Polly Higgins (1968) groeide op in Schotland en werkte geruime tijd als advocaat. Haar missie begon nadat ze geïnspireerd werd door het idee dat ook de Aarde een advocaat nodig heeft. Door deze rol op zich te nemen is ze één van de meest krachtige en eigenzinnige stemmen geworden in de strijd voor een duurzame wereld. Sinds 2010 reist ze de hele wereld over om politieke leiders en beleidsmakers te informeren over het belang van een verbod op ecocide. Higgins sprak onder andere de Verenigde Naties toe, hield TED-talks en schreef verschillende boeken.

Overal ter wereld scharen juristen zich achter Higgins’ initiatief. Haar boek Eradicating Ecocide kreeg in Engeland een publieksprijs. Ook in Nederland krijgt Higgins steun. Zo zet de online gemeenschap Stop Ecocide de ecocidewetgeving in Nederland op de kaart en zond de VPRO onlangs de Tegenlicht-documentaire Advocaat van de Aarde uit.”

Bekijk hier de aflevering van Tegenlicht met Polly Higgins

Deze entree deze avond is € 15,-. Je kunt ook meer betalen, de meeropbrengst gaat net als een deel van de entree naar het werk van Polly. De avond is inclusief drankje. 

tip een vriend
organisator: Op Hodenpijl
website: Polly Higgins

suggesties

zoeken 

zoek op trefwoord:

filter op datum 

  M D W D V Z Z
22
 
 
 
1
2
3
4
23
5
6
7
8
9
10
11
24
12
13
14
15
16
17
18
25
19
20
21
22
23
24
25
26
26
27
28
29
30
 
 

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten