X

logo 

Iers concert - Camelot

terug

Ierse muziek met zeskoppig muziekgezelschap Camelot ol.v. Jacqueline Edeling. CAMELOT is een kersvers ensemble in het muzikale landschap van de Keltische muziek en bestaat uit bevlogen musici die al jaren te zien en te horen zijn op zowel folk als klassieke podia.

Door deze brede muzikale specialisatie is Camelot in staat om spannende cross overs te maken tussen verschillende muziekstijlen en dat levert een verrassend nieuw geluid op. Afgelopen augustus reisden ze af naar Galway (Ierland) waar ze een week lang een appartement huurden en verschillende Ierse topmusici hebben uitgenodigd om samen te repeteren, muzikale ideeen uit te wisselen en nieuwe arrangementen te schrijven. En natuurlijk speelden ze ’s avonds met de locals mee in de pub, onder het genot een stevige pint.

Programma
Camelot speelt vooral muziek uit de Ierse pubs maar wel met mooie liedjes natuurlijk. Op het programma staan o.a. jigs en reels maar ook Steal Away en andere bekende Ierse songs. 

Camelot verwijst naar het legendarische kasteel van koning Arthur. De plek waar de Graalridders aan de Ronde Tafel geconfronteerd werden met nieuwe uitdagingen waarna ze op avontuur gingen en nieuwe inzichten op deden. Op deze manier neemt Camelot de luisteraar mee op een grenzeloze muzikale reis door de tijd.

Camelot bestaat uit:

Viool - Emmy Storms studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en verleent haar medewerking aan diverse orkesten en ensembles. Op repertoire gebied is ze een allesvreter en altijd spelend op het hoogste artistieke niveau.

Harmonica/concertina/accordeon - Jacqueline Edeling speelt moeiteloos alle denkbare blaasbalg instrumenten en bijbehorende genres. Zowel solo als in diverse orkesten en ensembles. Ze studeerde aan het Twents- en het Rotterdams conservatorium ( bandoneon bij Carel Kraayenhof )

Bodhran/ slagwerk - Michel Grens
studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium en heeft jarenlang bij Flairck gespeeld. Daarnaast componeert regelmatig muziek voor dansgezelschappen.

Piano - Cynthia Liem studeerde aan het Koninklijk conservatorium in den Haag met specialisaties solo- en kamermuziek. Haar ongelofelijke muzikaliteit gaat dwars door alle muzikale genres.

Gitaar/zang -Marlies Huitink studeerde schoolmuziek en gitaar aan het Rotterdams conservatorium en volgt een zangopleiding in Lichtenberg ( Duitsland ). Zij zingt en speelt in diverse ensembles en dirigeert verschillende koren.

 

Illustratie: Marjolein Kuijt

 

 

 

tip een vriend
organisator: Op Hodenpijl
website: Jacqueline Edeling

zoeken 

zoek op trefwoord:

filter op datum 

  M D W D V Z Z
35
 
 
 
 
1
2
3
36
4
5
6
7
8
9
10
37
11
12
13
14
15
16
17
38
18
19
20
21
22
23
24
39
25
26
27
28
29
30
 

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten