X

logo 

Mini-workshop: Barstensvol leven - Petra Essink

terug

Auteur en journaliste Petra Essink is op 15 november te gast Op Hodenpijl voor een avond over vitaliteit en voeding. Hoe gezond is je voeding? Hoe weet of je voeding vitaal is? In deze workshop leer je meer.

Wat is vitaliteit? Wat is vitale voeding? Hoe verbouw je vitale voeding (en hoe niet)? Hoe onderzoek en bepaal je de vitaliteitswaarde van voeding? Hoe zit het met de vitaliteit van voeding afkomstig uit de zogenaamde ‘verticale landbouw’? En kun je vitaliteit ook proeven? Deze vragen proberen we in deze workshop te beantwoorden.

Daarvoor gaan we eerst te rade bij de gevestigde wetenschap, om er achter te komen dat die niet zo ver komt in het bepalen van een vitaliteitswaarde van voeding. En dat is niet verwonderlijk want –het leven- is onzichtbaar en ongrijpbaar en laat zich niet vangen in onderzoeksmethoden die alleen maar stoffen kunnen meten, tellen en wegen. Daarom maken we later op de avond kennis met vernieuwende onderzoeksmethoden die vitaliteit zichtbaar kunnen maken!

Dit zijn de zogenaamde beeldvormende methoden (zoals de kristallisatiemethode en de stijgbeeldanalyse) die zijn ontwikkeld met hulp van de inzichten van Rudolf Steiner. Aan het eind van de avond komen we tot de conclusie dat niemand hoeft te wachten op de wetenschap om iets te gaan snappen van hoe dat werkt met voeding en vitaliteit. Met een ‘meditatieve proeverij’, zullen we iets gaan ervaren van de levende kwaliteit van onze voeding.

Over Petra
Petra Essink Petra Essink (1967) studeerde Humane voeding aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Op dit moment is ze werkzaam als journalist gespecialiseerd in thema’s: landbouw, voeding en gezondheid. Sinds 2014 is ze verbonden aan de Kraaybeekerhof Academie, als studieleider en docent van de opleiding Barstensvol Leven. In 2016 verscheen het boek Barstensvol Leven, een pleidooi voor vitale voeding, dat ze samen met Paul Doesburg schreef.

tip een vriend
organisator: Op Hodenpijl
website: Barstenvol leven

zoeken 

zoek op trefwoord:

filter op datum 

  M D W D V Z Z
44
 
 
1
2
3
4
5
45
6
7
8
9
10
11
12
46
13
14
15
16
17
18
19
47
20
21
22
23
24
25
26
48
27
28
29
30
 
 
 

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten