X

logo 

Landgoed - Veld & Vaas

VELD & VAAS is de bloemenkwekerij & werkplaats van landschapshistoricus/kweker Mariette Kamphuis en kunstenaar/florist Denise Collignon.

Sinds 2016 is VELD & VAAS gevestigd op het mooie landgoed Op Hodenpijl. Hier kweken wij onze slowflowers, biologisch en op volle grond. Zichtbaar vanuit de oude pastorietuin bij het restaurant ligt onze kwekerij (1500 m2). Dit bloemenveld is het laboratorium voor ons werk, waarin de intense en vluchtige schoonheid van kiemen, groeien, bloeien en verval een rode draad vormt.

Het VELD & VAAS-seizoen begint in februari met het voorzaaien van onze bloemen in de prachtige kas bij de tuinderij van Op Hodenpijl. Wanneer u een rondwandeling maakt over het landgoed, kunt u ons zaai- en stekwerk daar altijd zien. We kweken hier ook kruiden en eetbare bloemen voor de keuken van Op Hodenpijl. Vlakbij ons VELD hebben wij de voormalige stal ingericht als bloemenwerkplaats. Hier kunnen onze bloemen na de pluk koel acclimatiseren en worden verwerkt.

FLORALE AANKLEDING OP HODENPIJL
VELD & VAAS ontwerpt en maakt de florale aankleding van bijzondere momenten en locaties. Daarvoor komen we graag naar u toe, maar we doen dat natuurlijk ook heel graag op Op Hodenpijl zelf. De prachtige, negentiende-eeuwse kerk is niet alleen een fantastische locatie voor feest, concert, symposium of conferentie, maar natuurlijk ook een schitterende plek om te trouwen of voor een bijzonder afscheid. Daarnaast zijn er in de rijk gedetailleerde salon van de pastorie, de pastorietuin en het restaurant volop mogelijkheden voor mooie bijkomsten en vieringen. Kiezen voor Op Hodenpijl is ook een keuze voor bijzonder en duurzaam. Graag voltooit VELD & VAAS uw keuze met even duurzaam en bijzonder bloemwerk, aangepast aan uw wensen en met bloemen rechtstreeks van het VELD: bruidsboeketten, tafelarrengementen, styling van de kerk en andere ruimtes.

SLOWFLOWERS
Onze bloemen worden in het passende seizoen gekweekt, geoogst en verwerkt. Dat betekent dat VELD & VAAS niet voor de seizoenen uitloopt, zoals de gangbare bloemenindustrie, waarin tulpen al vanaf november te koop zijn en rozen jaarrond beschikbaar. Ons werk verschilt daardoor strikt per seizoen en in de winter – wanneer er weinig bloemen zijn – werken we met takken, gedroogde materialen en ook met papier en textiel. Voor ons betekent dit geen verschraling maar juist een verrijking van ons werk dat staat voor de herwaardering van het natuurlijke ritme van de vier jaargetijden.

foto's door Daniel Nicolas

BLOEMENWERKPLAATS
Van lente tot herfst levert VELD & VAAS tevens aan bloemisten in de regio en zijn onze bloemen te koop op de Rotterdamse Oogstmarkt. Voor zakelijke klanten verzorgen we jaarrond een bijzondere en duurzame florale styling van hun werkomgeving. Regelmatig zijn we betrokken bij kunstprojecten met eigen werk of ondersteunend. In onze werkplaats organiseren we een inspirerend cursusaanbod en ontwikkelen we samen met andere ambachtslieden en ontwerpers bijzondere VELD & VAAS producten, zoals onze VELD & VAAS bloemen- en tuinzeep.

U kunt bij ons ook terecht voor boeketten en bloemwerk op bestelling, op afspraak af te halen bij onze werkplaats. Van lente tot herfst zijn vanaf donderdag ook steeds VELD & VAAS boeketten te koop in de Op Hodenpijl winkel bij het restaurant.

Voor meer informatie:
www.veldenvaas.nl
info@veldenvaas.nl
https://www.instagram.com/veldenvaas/

Veld & Vaas in beeld

zoeken 

zoek op trefwoord:

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten