Deze site gebruikt cookies

Op Hodenpijl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Lees onze privacy statement voor meer informatie.

X

logo 

Expositie juni: Fred Hemmes - 25 mei 2017

< TERUG

Fred Hemmes is werkzaam als beeldend kunstenaar sinds 1975, het jaar dat hij afstudeerde aan de KABK in Den Haag. Vanaf toen heeft zijn werk de nodige ontwikkelingen ondergaan, zijpaden betreden en omwegen gemaakt.

Aanvankelijk werkte hij vrij illustratief, waarna een abstracte periode volgde waarin gaandeweg allerlei elementen van landschappen verschenen. Sindsdien vormen landschap en natuur een constante factor in zijn schilderijen. De laatste jaren werkt hij voornamelijk in houtskool en aquarel. Enige jaren geleden begon hij aan een reeks aquarellen met als thema het landschap van Midden Delfland, een streek die hij goed kent middels fiets- en wandeltochten en die hij als het decor van zijn bestaan is gaan beschouwen. Deze reeks breidt zich nog steeds uit want de weilanden, het water en de luchten geven hem steeds weer nieuwe inspiratie. Aanvankelijk had hij hierbij geen andere ambitie dan een eenvoudig landschapsschilder te zijn, maar gaandeweg ontstond bij hem de drang het landschap boven zichzelf te verheffen en er een extra dimensie aan te geven. Zijn landschappen kregen een verstild karakter.

Door middel van sfeerwerking, compositie en kleurgebruik is een stijl ontstaan die aan het magisch realisme grenst. Hij gebruikt hiervoor de term ‘geladen landschappen’. De aquareltechniek is voor hem geen doel op zich. Hij schildert dan ook niet ‘ en plein air’ , een techniek waarin spontaniteit en snel werken voorop staat, maar maakt in het veld foto’s. Naar aanleiding daarvan geeft hij zijn aquarellen vorm. Door laag over laag te schilderen intensiveert hij kleur en toon en zo ontstaan werken met een welhaast meditatief karakter.

zoeken 

zoek op trefwoord:

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten