Deze site gebruikt cookies

Op Hodenpijl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Lees onze privacy statement voor meer informatie.

X

logo 

Expositie september: Made - Marian Dekker - 22 augustus 2017

< TERUG

In de maand september exposeert kunstenares Marian Dekker met de expositie “made” Op Hodenpijl. Het werk dat Marian tijdens deze expositie toont is gedeeltelijk geïnspireerd op de seizoenen en kleuren in haar eigen tuin. Een ander gedeelte is geïnspireerd op de mensen en de natuur in Spanje die ze bewonderde gedurende een werkperiode in Callosa d'en Sarrià.

Een slaperig bergstadje met een levendige sfeer in het achterland van Spanje. Op deze plek kwamen licht, geuren en smaken samen met een landschap van Mediterrane kleuren. De lage witte huisjes bedekt met bougainvilles, een strand wat varieert van helder wit naar goudgele tinten, de groene natuur, de heldere kleuren van de Middellandse Zee veranderden haar stijl.

Verder kan ze geraakt worden door muziek, een lijnvoering, uitspraak, kleuraccent of een houding of gebaar van de mensen om haar heen, hun emoties en beweging. Haar werk is meestal abstract, af en toe geabstraheerd figuratief, maar altijd expressief en kleurrijk.

Marian werkt vanuit haar persoonlijke inspiratie en schildert vanuit haar gevoel, waarbij ideeën spontaan in het moment zelf ontstaan. Spelend met kleuren, vinden de kleurmengingen op het doek plaats. Laag voor laag ontwikkelt het schilderij zich, waarbij de uitkomst vaak een verrassing is. Het proces verloopt intuïtief; het is een spel van abstraheren en stileren, een zoeken naar waar de essentie van het beeldidee ligt. ‘De ziel’ van het beeld is voor haar belangrijker dan de exacte weergave van de werkelijkheid.

In haar abstracte werk maakt zij gebruik van het paletmes en haar vingers terwijl ze in haar geabstraheerde figuratieve werk ook het penseel gebruikt. Door haar achtergrond van grafisch ontwerper en haar passie voor beeldende kunst, fotografie en literatuur ontstaat er een kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines.

Het werk van Marian is veelzijdig door haar bedrevenheid met verschillende stijlen, materialen en vormen.

Meer informatie op: www.madedesign.nu

zoeken 

zoek op trefwoord:

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten