Deze site gebruikt cookies

Op Hodenpijl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Lees onze privacy statement voor meer informatie.

X

logo 

Expositie Antoinette van Beurden & Paul Kerrebijn - 05 november 2017

< TERUG

In de maanden oktober en november is er Op Hodenpijl een dubbel expositie te zien van kunstenaars Paul Kerrebijn en Antoinette van Beurden onder de naam Natuurlijk Midden-Delfland!

Het ontstaan van de expositie:

Paul en Antoinetta werkten eerder samen rond het thema in het project OPKOMST – ONDERGANG dat beeldende kunst en schilderijen combineerde. Ze maakten vanuit een abstracte basisvorm objecten rond het thema de futuristische stad. De samenwerking beviel goed en leidde tot een nieuwe ondewerp rond het gebied waarin beide kunstenaars wonen en werken.

Antoinetta van Beurden over de expositie: 'Midden-Delfland is een prachtig gebied met vaarten en weilanden, wilgen, vele schapen, koeien en paarden. Graag wil ik dat mensen wat kunnen beleven dus er moeten elementen in de beelden van klei die de aandacht vragen. Verder zoeken, kijken ,en door Midden-Delfland fietsen om inspiratie op te doen. Uiteindelijk ontstaat het idee om de dieren te koppelen aan gezegdes, spreuken en uitdrukkingen. Een bron dat niet gemakkelijk droog gelegd kan worden. De basistechniek is een combinatie geworden van het werken met platen klei en boetseren. Het merendeel van de dieren hebben een open gedeelte met een holle ruimte waarin de extra aanwijzingen voor het vinden van de spreekwoorden te zien zijn. U zult verrast zijn over de variatie van dieren , van de kieviet tot een paard en van een bij tot een melkkoe en niet te vergeten de Citta-Slow slak als kenmerk van de gemeente Midden-Delfland.'

Antoinette van Beurden gooide in 2004 het roer om met het volgen van de ambachtelijke keramiek opleiding in Gouda. Ze maakt keramiek in haar eigen atelier in Schipluiden, waar zij ook keramieklessen of workshops geeft. Thema’s van Antoinette zijn de ziekte van Alzheimer, het project Opkomst – Ondergang, en nu ook Natuurlijk Midden-Delfland.

www.antoinettevanbeurden .com

Paul Kerrebijn over de expositie: 'Ik bezit een oud schilderij van een polderlandschap, waarschijnlijk de molens bij Maasland, met de initialen H.G.K. Die duiden op Henry George Klatt, mijn grootvader van moederskant. Hij was bestuursambtenaar in Nederlands Indië en een begaafd fotograaf en schilder, die zich ook tijdens het groot verlof in Holland niet onbetuigd liet. Hoe had hij kunnen vermoeden dat zijn kleinzoon zich juist door dit schilderij zou laten inspireren tot een reeks explosieve impressies van Midden-Delfland? Dat zijn koeien, molens, watervogels en wilgen een nieuw en kleurrijk leven zouden krijgen? Natuurlijk krijgt zijn originele schilderij een ereplaats op de expositie in Op Hodenpijl, een prachtige plek, waar hij honderd jaar geleden vast wel eens langsgekomen is.'

Paul Kerrebijn is een veelzijdijg schilder, illustrator en kunstenaar. Z’n schildersleven lang balanceert Paul Kerrebijn tussen werkelijkheid en droom. De werkelijkheid, die vele onderwerpen kent : portretten, havens, offshore, zware industrie. Een grote verscheidenheid en toch duidelijk van dezelfde hand. Heel herkenbaar aan kleurgebruik en losse toets.

www.paulkerrebijn.nl

zoeken 

zoek op trefwoord:

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten