Deze site gebruikt cookies

Op Hodenpijl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Lees onze privacy statement voor meer informatie.

X

logo 

Expositie februari: Nancy Kroon - 03 januari 2018

< TERUG

In de maand februari exposeert Nancy Kroon Op Hodenpijl. In het werk van Nancy Kroon staat de mens centraal. Als rode draad verwerkt zij haar fascinatie voor de antieke Griekse kunst en cultuur.

In het werk van Nancy Kroon staat de mens centraal. Als rode draad verwerkt zij haar fascinatie voor de antieke Griekse kunst en cultuur. Met het woord Griekse woord 'Antropomorfos', waar de woorden 'mens' (ánthropos) en 'uiterlijke vorm' (morphe) in verweven zijn, voelt zij zich in haar werk verbonden. Resten van beelden, flarden van teksten neem zij in zich op en transformeert ze in haar schilderijen. Soms is een mythe in een schilderij te ontdekken maar soms is deze ook achter gelaten tijdens het werkproces. Soms is de vorm zelf, de gestalte, het motief. Zo heeft het ene werk een hogere abstractie en moet de vorm vooral gevoeld worden en is het andere beeld meer gedetailleerd; meer verhalend. Persoonlijke interpretatie en vrijheid staan voorop, titels verwijzen soms naar onderwerpen uit de oudheid maar zijn niet altijd 1:1 te zien. 

 

Van 5 februari tot 5 maart exposeert Nancy Kroon (voor meer info: www.kroonkunst.nl) Op Hodenpijl

Sinds 2001 exposeer Nancy Kroon zeer regelmatig in Nederland en organiseert sinds 2008 een reizende tentoonstelling in Griekenland. ´╗┐Opleiding Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, afgestudeerd juni 2001 met schilderijen, tekeningen en houtsnedes. ´╗┐

zoeken 

zoek op trefwoord:

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten