X

logo 

Expositie mei: Hedwig van Onna - 24 april 2018

< TERUG

Materiaal, kleur en vorm uit de natuur zijn een veelzijdige inspiratiebron voor visual artist Hedwig van Onna. Terugkerend thema in haar geschilderde collages en fotowerken zijn met name botanische vormen en patronen.

Dit onderzoek laat zich lezen als een persoonlijk imaginair herbarium. Door gebruik te maken van verschillende kleurenreeksen in combinatie met licht/donker effecten, ontstaat er veel gelaagdheid in haar voorstellingen. Soms geeft een enkele bloem of blad aanleiding tot een geschilderd of fotografisch beeld, waardoor de verstilling meer aandacht krijgt.

 

Haar werk komt vanuit een intuïtieve manier van kijken tot stand. Ter voorbereiding worden eerst planten en bloemen verzameld en gedroogd, deels gekopieerd en uitgesneden tot vormen die als mallen fungeren. Vervolgens worden deze gefotografeerd en/of in collages uitgewerkt. Daarbij maakt ze gebruik van verschillende technieken, zoals airbrush en sjabloneren. Om de realiteit te abstraheren, wordt het beeld soms omgezet van positief in negatief. Kleur en vorm worden ‘aangetast’ en krijgen zo een andere betekenis.

Na haar opleiding als dessinontwerper aan de Design Academy in Eindhoven heeft van Onna zich lange tijd gespecialiseerd in kleur en dessins. Naast het (gast)docentschap en het samenstellen van een aantal internationaal uitgegeven boeken en museale tentoonstellingen in binnen- en buitenland, maakt ze vrij werk in haar studio in Amsterdam. De laatste jaren is haar aandacht meer en meer verschoven van vormgeving naar autonome kunst. Waar voorheen een beeld aan een bepaalde trend of functie moest voldoen, staan haar werken nu meer op zichzelf en wordt de toeschouwer een blik in haar verbeeldingswereld gegund.

www.instagram.com/hvanonna

zoeken 

zoek op trefwoord:

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten