X

logo 

Expositie juni: Anja Atulya - 22 mei 2018

< TERUG

Expositie Vedic Art door Anja Atulya 5 juni t/m 3 juli 2018

Over Vedic Art; In 2007 heb ik de basis cursus Vedic Art gedaan, een combinatie van schilderstechnieken en oude Vedische levenswijsheden verwerkt in 17 stappen (principes) en meteen was ik verkocht! Jarenlang had ik mandala's gemaakt die mij een diepe rust gaven maar na deze cursus waarin de nadruk ligt op vrijheid en spelen merkte ik dat het tijd was voor verandering. Door middel van een van de 17 stappen “Space” (Ruimte) ervoer ik na een langdurige burn-out een eindeloze ruimte in mezelf die meteen meer ruimte gaf in mijn dagelijkse leven. Het bewust worden van mijn prestatiedrang was nog zo'n verrassend inzicht waarna ik kon beginnen het schildersproces zijn gang laten gaan i.p.v. het te dirigeren. Meer ruimte en spel in mijn schilderen, meer ruimte en spel in mijn leven: Vedic Art een echte LEVENSKUNST.

Over mijn werk; Ik schilder wat mijn hart raakt, soms is dit een beeld dat van binnenuit komt en soms word ik geïnspireerd door een foto of film op internet, of een combinatie van deze twee waarna ik het op mijn eigen-wijze weer geef.

Na een workshop over het maken van de kubus Metatron (Heilige Geometrie) kon ik met die basisstructuur gaan spelen en er mijn eigen draai aan geven. Kubus Metatron is een geometrische patroon dat vanuit de Bloem des Levens wordt opgebouwd, een zeer krachtige vorm die je kan helpen bij het helen van lichaam en geest. Een deel van mijn geëxposeerde werk bestaat uit deze kubussen.

Mijn laatst gemaakte schilderij voor deze expositie vroeg ineens om de tekst van de Gayatri mantra, een oeroude mantra uit de vroege Veda's, opgedragen aan Savitur; de Zonnegod, voor de illuminatie van alles wat leeft. En wat ook bijzonder is om te weten dat deze mantra ieder moment van de dag ergens op deze aarde geciteerd wordt!

Het schilderen zowel als het geven van de cursus Vedic Art verdiepen en verrijken mijn leven en zijn mijn meest favoriete meditaties!

Introductie workshop Vedic Art op zondag 2 september van 14.00-18.00 uur in Op Hodenpijl. WWW.VEDIC-ART.NL

´╗┐Vernissage 10 juni Op Hodenpijl ´╗┐

zoeken 

zoek op trefwoord:

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten