Deze site gebruikt cookies

Op Hodenpijl maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Lees onze privacy statement voor meer informatie.

X

logo 

Concert & Gedicht - Myriam Karres & Bas Belleman

terug
Ravel  & Shakespeare - Pianiste Myriam Karres en dichter Bas Belleman wisselen elkaar af met de elegante pianomuziek van Ravel en teksten van Shakespeare uit de reeks gedichten voor de Donkere Dame.

Ook al liggen er eeuwen tussen hen, soms lijken Ravel en Shakespeare elkaar een blik toe te werpen. Wie de muziek van Ravel hoort en de sonnetten van Shakespeare leest, merkt al snel hoezeer ze overeenkomen in timbre, virtuositeit, tragiek en moed.
 
In dit programma speelt pianiste Mirjam Karres de Valses Nobles et Sentimentales (1911), een serie korte, afwisselende muziekstukken: soms klinken ze verleidelijk, dan weer bitter, soms vitaal, dan weer gekrenkt, soms melancholisch, dan weer vrolijk, maar altijd elegant.
 
In antwoord op die muziek leest dichter Bas Belleman in een nieuwe vertaling sonnetten van William Shakespeare. Die komen uit de reeks gedichten voor de Donkere Dame. Zij is van dubieus allooi en Shakespeare kan maar niet geloven dat hij voor haar charmes valt. Met open ogen stort hij zich in het ongeluk.
 
Ook speelt Karres enkele andere pianostukken van Ravel, Debussy, .... , en leest Belleman daarbij enkele eigen gedichten.

Bas Belleman

Bas Belleman (1978) publiceerde twee dichtbundels. Zijn eerste bundel Nu nog volop ventilatoren (2003) verscheen in de Sandwich-reeks van Gerrit Komrij en werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. In 2006 verscheen zijn tweede bundel: Hout. Daarover schreef Rob Schouten: "Een dichter naar mijn hart." Voor dagblad Trouw schreef hij jarenlang recensies over nieuwe Nederlandstalige romans. Nu heeft hij zich op Shakespeare gestort.

Myriam Karres

Mirjam Karres(1972) kreeg haar eerste lessen van haar moeder, de pianiste Ariane Karres-Veelo. Vanaf 1991 studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij vervolgde haar studie bij Mila Baslawskaya voor kamermuziek. Cursussen volgde ze bij o.a. Gyorgy Sebök, John Perry, Rudolf Jansen en Elly Ameling. Samen met haar tweelingzus Sandra vormt zij een viool-pianoduo. In het seizoen 2003/2004 speelde en acteerde zij in de muziektheaterproductie ‘Assepoes’ van Het Filiaal. In 2007 speelde zij wederom mee in een productie van het Filiaal, dit keer met het succesvolle ‘Katharina Katharina’. Momenteel begeleidt ze verschillende zangers en instrumentalisten en treedt ze ook regelmatig solistisch op.
 
 
 
tip een vriend
organisator: Op Hodenpijl

zoeken 

zoek op trefwoord:

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten