X

logo 

Schrijfworkshop: Haiku met kalligrafie

terug

Altijd al een haiku willen schrijven? Of zin in een creatief moment in een fijne omgeving? In de workshop maak je kennis met het schrijven van Japanse dichtvormen en de moderne kalligrafie.

Hanneke Lameijer leert je met een andere blik te kijken naar de kleine dingen die je omringen. Het gaat over het waarnemen en beleven van het moment, stilstaan en kijken. Door middel van inspirerende schrijfopdrachten kom je in de juiste stemming voor het schrijven van deze niet-rijmende Japanse dichtvorm. Het maken van een haiku is spelen met woorden, gebonden aan bepaalde regels, met daarin verwerking van (natuur)observaties zonder een oordeel.
Daarnaast maak je een eigen meditatieve moderne kalligrafie, de Sumi-e. Letterlijk betekent dit 'zwarte inktschildering'.
Beide kunstvormen worden gecombineerd en je drukt je eigengemaakte stempel erop ter volmaking van je werkstuk. Uiteindelijk ga je met een ingelijst werk naar huis! De ambiance van Op Hodenpijl prikkelt je zintuigen en brengt je in de juiste schrijfsfeer. Je zult deze dag ervaren als een rustpunt in de hectiek van alledag. Schrijf- of schilderervaring is niet nodig!


door spreeuwen belaagd -
de wijnstok langs de regenpijp
verliest zijn houvast

Hanneke Lameijer

"Een verrassende belevenis. Inspirerend. Een mooie basis waarna je de onbedwingbare noodzaak voelt er een levenslange hobby van te maken." - Kaat

Aanvullende informatie en aanmelding
Wanneer: zondag 25 september 2016 van 10.30 – 17.00 uur
Locatie: serre van de pastorie Op Hodenpijl in Schipluiden
Prijs: € 85, - per persoon ( inclusief informatiemap, gebruik van de materialen en koffie - / theearrangement
Aanmelden: via de site van Op Hodenpijl In verband met de ruimtereservering is aanmelden vóór 10 september 2016 gewenst.

Meer informatie over deze workshop: hannekelameijer@gmail.com

Hanneke Lameijer is kalligraaf en docent creatief schrijven.

tip een vriend
organisator: Hannke Lameijer

zoeken 

zoek op trefwoord:

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten