X

logo 

Klassiek op Zondag - Anastasia Feruleva

terug

Op zondag 16 oktober spelen cellistes Anastasia Feruleva, Isabel Vaz en pianist Ivan Pinkov o.a. muziek van Boccherini, Debussy en Penderecki.

Programma
• L. Boccherini: Cello Sonata in Bes G565 (2 cellos)
• Rob Zuidam: Air (cello solo)
• L. v. Beethoven: Sonata nr. 4 in C op.102 nr. 1 (cello, piano)
• K. Penderecki: Divertimento (cello solo)
• C. Debussy: Sonata in d-klein (cello, piano)
• R. Shchedrin: Imitating Albeniz (arrangement for cello, piano of V. Despalj)
• M. Rostropovich: Humoresque (cello, piano) ANASTASIA FERULEVA, cello

De Russische celliste Anastasia Feruleva (1992), behaalde dit jaar haar masters cum laude bij Larissa Groeneveld aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zal haar studie vervolgen in Berlijn, aan de Hans Eisler Hochschule bij Troels Svane. Tussen haar 14e en 18e jaar studeerde zij aan de St. Petersburg Conservatory’s Special Music School bij Vadim Messerman. Reeds op jonge leeftijd behaalde Anastasia belangrijke prijzen bij diverse concoursen. In juni 2016 lukte het haar de zware voorronde door te komen om te worden toegelaten tot het Nationaal Celloconcours van de Cellobiënnale in Amsterdam; deze zal in de week van 22 oktober 2016 in het Muziekgebouw aan ’t IJ worden gehouden. Anastasia soleerde in werken van Dvorak, Lalo, Elgar, Tchaikovsky, Brahms en Vivaldi met orkesten in zowel Rusland als Nederland: in Den Haag bij het Conservatorium Orkest onder Jac van Steen en ook bij het Noord Nederlands Orkest in Groningen. Als fervent kamermusicus wordt ze regelmatig uitgenodigd mee te spelen in diverse ensembles. Ze deelde het podium met musici als Silke Avenhaus, Philippe Graffin, Raphael Wallfisch, Rick Stotijn en Vladimir Mendelsohn. Met het Nairi String Quartet studeerde ze in 2015 cum laude af aan de Strijkersacademie in Amsterdam. Ze nam deel aan masterclasses van o.m. Gary Hoffman, Louise Hopkins, Dmitry Ferschtman, Godfried Hoogeveen, Antonio Meneses, Harro Ruijsenaars, Stefan Metz en Raphael Wallfisch. Anastasia speelt op een cello van Pieter Rombouts (1710), haar ter beschikking gesteld door een private sponsor.

De Bulgaarse pianist Ivan Penkov (1989) begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen op de “National School of Arts”. In 2008 kreeg Ivan een beurs bij het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar volgde hij een bachelor onder prof. T Poddubnaya en Paul Komen. In 2014 behaalde hij zijn masterdiploma bij het Amsterdams Conservatorium, waar hij studeerde bij Jan Wijn. Penkov won diverse prijzen, waaronder de Eerste Prijs van het Internationaal Concours ‘Russian Piano Music’ in Pleven (2006) en het Internationaal Concours ‘Young Virtuosos’ (Sofia, 2008) en was winnaar bij 'Koffie bij de Piano'. Ook was hij deelnemer aan het 10e Internationale Franz Liszt Pianoconcours in 2014, waar hij in de halve finale door velen getipt was als winnaar. Ivan volgde diverse internationale masterclasses waaronder die van Boris Bloch, Charles Rosen, Rian de Waal, Igor Roma en Elena Richter.

De Portugese celliste Isabel Vaz (1986) is verhinderd. Haar plaats wordt ingenomen door de Russische celliste Maya Fridman (1989). Zij begon met cellospelen op haar 6e jaar. Ze was laureaat van diverse internationale concoursen, waaronder die in Tallin en Moskou. Na haar afstuderen in Moskou in 2009, werd ze toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Dmitri Ferschtman. In 2014 behaalde ze haar bachelor-diploma en studeert nu verder voor haar Masters.

tip een vriend
organisator: Op Hodenpijl

suggesties

zoeken 

zoek op trefwoord:

Op Hodenpijl 

Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden
T 015 380 18 40
BEREIKBAARHEID

Deel deze pagina

twitter link facebook link linkedin link

Bekijk onze facebookpagina

facebook link

Nieuwsbrief 

uw e-mailadres
  • Midden-Delftland in beeld
  • De Hippe Engel
  • Indigo uit eten